Tänk på de positiva delarna med att vara singel

Efter att ha levt i ett förhållande långt som kort så kan det så klart kännas jobbigt och vara en stor omställning när man blir singel. Och absolut oavsett om det är partnern som gjorde slut eller du själv. Ofta har det inte riktigt någon betydelse i det stora hela. Hela vardagen kan genast bli annorlunda när man gick från tvåsamhet till att vara ensam.

Det kan givetvis kännas tufft en tid efter att äktenskapet eller förhållandet tog slut, det är en del av livet.

Man hoppas på att hålla ihop hela livet och man kanske avsäger löften om det också. Men livet blir inte alltid som vi tänkt oss. Och i vårat moderna samhälle nu med allt vad det innebär som sociala medier sägs tära på många förhållanden. Och allt fler ger upp sina förhållanden och slutar kämpa tidigare än vad man kanske gjorde förr.

Men när du blir singel, försök tänka positivt även om det är svårt.

Som med allt finns det både positiva och negativa saker med att vara i singel och lika så med att vara i ett förhållande.

Tänk på de positiva sakerna med att vara singel:

  • Du slipper störas av snarkningar
  • Du får hela sängen för dig själv
  • Du kan äta vad du vill, när du vill
  • Du får vattnet i duschen för dig själv
  • Du får välja kanal och film
  • Det är ingen som klagar på något
  • Du får och kan göra vad du vill, när du vill
  • Du slipper allt du stör dig på hos ditt ex
  • Du har bara dig själv att tänka på
  • Det blir billigt utan din partners födelsedagspresenter och julklappar

Tänk på alla dessa ting som är positivt med att vara singel och lägg till några punkter själv. Det kan givetvis inte lösa allt men det kanske får dig att rycka på axlarna för stunden.

Håll dig sedan upptagen med att göra saker så att du slipper gå och grubbla över det som varit. Hitta på saker som du tycker är roligt. Umgås med familj och vänner. Och gör alla saker du borde göra men som du skjutit på, det perfekta läget är nu så du får annat att tänka på. Låt säga saker som: uppsöka Distriktstandvården, läkare, renovera eller kanske något möte du dragit på. Allt för att fokusera på annat. Men du får också alla saker gjorda då.

Allt är inte positivt, vi vet! Men det är alltid värt ett försök att muntra upp sig själv. Det är få som vill må dåligt, men det är lätt att man ger upp och bara går i en nedåtgående spiral. Och det är inte värt det, därför måste man försöka se det positiva i det lilla. Ett leende är bättre än inget.

Och framförallt så går den jobbiga perioden över. Kanske även lite fortare om man försöker göra det bästa av det.

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es