Om att vara ensamstående förälder

Att leva singellivet hur man känner för det kan kännas som en befrielse för många. Faktum är att de flesta hushållen i Sverige är på bara en person. Många fler väljer idag att gå sin egen väg, det vill säga att skaffa barn på egen hand om det är så att de inte känner för att bilda familj med en annan vuxen. Sen finns det dem som trodde att de skulle skapa en familj med en annan vuxen men valt under tiden att vara själv istället. Det är inte lika mycket tabu kring skilsmässor längre. Det är faktiskt väldigt vanligt i dagens samhälle att par inte vill leva med varandra för resten av livet, och väljer att avsluta relationen. I vissa fall finns det barn med i bilden och det kan vara svårt att som ensamstående förälder få ihop livspusslet.

Festligheter

Det är många saker som man ska rodda med när man har barn, till exempel så ska det ordas barnkalas när födelsedagar infaller, utklädnad inför Halloween, julklappar i december och så vidare. Det är viktiga saker för barn och som kan ta en hel del tid för de vuxna att fixa. Är man två i en relation så kan man hjälpas åt, medan om man är ensamstående så måste man i många fall styra det mesta själv. Det finns såklart många som får hjälp från andra familjemedlemmar, och det är ju helt fantastiskt. Men annars måste man ta tag i det och bita i det sura äpplet.

Vardagsaktiviteter

Att köra och lämna och hämta på träningar, hämta och lämna på skolan och liknande saker kan kännas naturligt och enkelt för vissa medan andra har svårt att få det att funka. En vardag kan innehålla mycket jobb, och på det ska man ta hand om en eller flera små. Självklart är det enklare om man är flera vuxna som hjälps åt med sådana här saker, men det är inte alltid så verkligheten ser ut. Som tur är finns det på många håll i Sverige en kultur att föräldrar hjälps åt med samkörning. Sedan finns det är skolbussar i många kommuner så att små barn slipper gå eller cykla själva till skolan, och föräldrar slipper köra fram och tillbaka. Att samåka eller åka skolbuss är även mer positivt ur ett klimatperspektiv, även om det inte är det primära som folk tänker på. Om det inte finns bussar för barnen så kan kommunen ge dem busskort, det vill säga om de bor så pass långt ifrån skolan att det är nödvändigt att åka kollektivtrafiken varje dag. Det kan kännas tryggare för föräldrar i och med att de slipper oroa sig för att barnen ska cykla i trafiken.

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es