Singellivet- ett hot mot självförtroendet?

Ensam är stark, heter det ju. Man brukar försöka intala sig det som singel i alla fall. Man är fri och man är självständig. Man klarar sig lika bra på egen hand. Ju längre man lever som singel, desto mer övertygad blir man. Men någonstans finns ofta den där längtan efter någon att dela allt med. Längtan efter närheten och bekräftelsen som bara en partner i ett kärleksförhållande kan ge. Den där kemin som man ser på film. Som man helst redan ska hitta i de tidiga tonåren och sen hålla fast vid. Och så kommer den där gnagande oron. Tänk om jag aldrig hittar den rätte. Tänk om det faktiskt är mig det är fel på, eftersom ingen verkar vilja ha mig. Självförtroendet sjunker som en sten. Inte minst sker detta när ålderstecknen börjar komma smygande. Rynkor, håravfall eller bara den allmänna känslan av att inte längre vara det där ungdomligt vackra jaget som man en gång var, kan vara svåra att acceptera. Oavsett ålder blir det dåliga självförtroendet sällan till hjälp i ett senare eventuellt dejtingskede. Känslan av att inte vara bra nog eller se tillräckligt bra ut blir till ett hinder för att vara sig själv till fullo. Att inte våga visa sitt riktiga jag riskerar i sin tur att hämma dejtandet och en ond spiral är i rullning. Hur tar man sig då ur det här träsket av negativa tankar som singel?

Vilka är dina styrkor? Boosta dem ännu mer! Fokusera på personlighetsdrag framför utseende. Initiativrikedom och humor anses vara attraktivt i mångas ögon. Älskar du dina läppar? Framhäv dem med hjälp av ett läppstift i din favoritfärg. Men vad du än gör, låt inte det du är mindre nöjd med ta över ditt fokus. Det du gillar hos dig själv, kommer även andra att fastna för!

Att fastna i gamla mönster för sällan något positivt med sig. Rannsaka såväl dig själv som din omgivning. Kläder, umgänge och rutiner är till för att bytas ut när de inte längre passar eller faller dig i smaken. Gör aktiva val, vad det än må gälla. Huvudregeln bör vara att saker och ting ska tillföra livet glädje.

Att vara genuint glad är nyckeln till att uppfattas som en positiv och härlig person. Glädje smittar av sig, så se till att hitta på saker som du verkligen uppskattar. Om det innebär egentid på skönhetssalongen eller en kväll på stan med vännerna kan bara du avgöra!

Klyschigt men sant! Ge dig själv åtminstone en komplimang om dagen. Säg det gärna högt dessutom för att verkligen höra hur orden låter. Är du en person som är duktig på att berömma andras prestationer? Gör det samma med dig själv!

Singellivet kan vara helt fantastiskt, om man bara tillåter sig själv att uppskatta sig själv tillräckligt mycket. Tillåt dig själv att njuta, men tillåt likväl dig själv att drömma. Att vara singel är inte alltid självvalt, men du kan fortfarande ta kontroll över hur du lever ditt liv som en!

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es