Resa som singel – Fler fördelar än du tror

Det kan kännas skrämmande att som singel bege sig iväg på en resa helt ensam. Bara blotta tanken kan få många att undvika det, men sanningen är att det finns ett flertal anledningar till varför det är så kul att resa på egen hand. Vi vet att det kan kännas läskigt, speciellt om man reser till en plats där man aldrig varit tidigare och därför har vi samlat några fördelar som kanske kan peppa dig lite mer. Kom ihåg att inte packa för tungt och köp en bra powerbank att ha med dig så att du alltid kan hålla kamera och telefon redo när det behövs!

1. Du behöver inte anpassa dig efter någon eller något

Om du reser tillsammans med andra människor kommer ni ständigt att behöva komma överens om vad det är ni ska göra och när ni ska göra det. Om du reser ensam, å andra sidan, så behöver du inte anpassa dig efter en enda själ. Det betyder att du kan vara mer spontan och på så sätt få ut det mesta av just din semester. Ta en sovmorgon, ät glass mitt i natten eller varför inte se på solnedgången istället för att shoppa.

2. Du träffar nya människor

Om du reser utan något sällskap är det en betydligt större chans att du träffar nya människor. Du kommer vara mer benägen att prata med andra och andra kommer att vara mer benägna att prata med dig. Visst kan det känna svårt att ta kontakt i början, men har du bara gjort det en gång så blir det lättare sedan. Försök att bjuda på dig själv och ha ett öppet sinne.

3. Du kan lämna dina problem hemma

Om du reser som singel så finns det ingen som ständigt kan sitta och påminna dig om alla jobb- eller relationsrelaterade problem som du har därhemma. Du är alltså helt fri att vara ett tomt blad och du kan själv välja vad du vill att människor ska veta om dig. Även om du bara lämnar problemen bakom dig för en stund så gör resan det möjligt för dig att vara precis vem du vill. Kanske öppnar detta även upp för nya tankar och perspektiv som gör problemen lättare att lösa när du väl kommer hem igen.

4. Du växer i dig själv

Att göra saker utanför den egna bekvämlighetszonen är lätt att undvika om man reser i ett sällskap, men reser du på egen hand kommer du att behöva stå inför många nya situationer som du behöver ta dig igenom. Det kan t.ex. handla om att du måste lösa problem som dyker upp oväntat eller att du snabbt måste fatta beslut. Visst kan det låta lite obehagligt och kanske till och med skrämmande, men i slutändan kommer det bara att göra dig starkare och ge dig nya erfarenheter.

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es