Dyrare resor som singel

När man är singel kan det vara en hel del saker som kostar mer än om man är två. Hushållskostnaderna är till exempel en sak, men även nöjen som resor kan kosta en hel del mer. Bokar man ett singelrum på hotell brukar det till exempel bli dyrare än om man är två som delar på ett dubbelrum. Om man vill resa på charter kan det också bli mycket mer kostsamt som singel än om ett par åker tillsammans. Varför är det egentligen så och finns det något sätt som man faktiskt kan resa prisvärt som singel? Läs vidare för svar.

Hotellrummet drar upp priset

När man reser på charter är det väldigt ofta hotellrummet som drar upp priset på resan för en person som reser ensam. De hotell som researrangörerna arbetar tillsammans med tar nämligen ut samma pris för ett enkelrum som de gör för ett dubbelrum, även om det bara bor en person på enkelrummet. Det kan vara svårt att undvika denna extra kostnad eftersom hotellet sätter sitt eget pris, men det finns några knep som gör att man kan resa billigt som singel. Ett tips är att boka en resa som arrangeras för just singlar. Detta görs ibland genom de stora resebolagen, men varför inte gå med i en grupp för ressugna singlar på exempelvis Facebook? Där kan ni planera resor ihop, dela med er av återhämtningstips efter långresan samt tipsa varandra om riktigt prisvärda resor.

Håll koll på olika erbjudanden

Missa inte att hålla koll på de olika erbjudandena som researrangörerna kan ha, som till exempel sista-minuten-resor. Även om man är singel kan man hitta riktigt bra priser för resor till olika resmål genom att vara flexibel med vart man vill åka och när man vill åka. Det kan även vara ett smart val att försöka arrangera resan själv, det vill säga att inte boka en charterresa. Bokar man både flyg, lokal transport och hotellrummet själv har man nämligen lite större valmöjlighet när det kommer till priser. Ett annat tips är att försöka resa när det är lågsäsong, eftersom man då kan komma undan riktigt billigt med både hotell, kostnader för vissa attraktioner samt flygresor. Missa inte heller att ställa in din sökning så den visar en rad olika dagar, för ibland kan det exempelvis vara billigare att flyga på en torsdag än på en lördag.

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es