Singelresor

Bara för att man är singel betyder det inte att man måste stanna hemma och vara för sig själv. Tvärtom, när man är singel har man alla möjligheter att resa vart man vill och när man vill, eftersom man bara har sig själv att ta hänsyn till. En nackdel är dock att det kan bli dyrare än man tänkt – de flesta hotell arbetar ju till exempel under förutsättningen att man reser två och två eller som familj, vilket gör att man oftast måste betala för ett dubbelrum även när man reser själv. Ett bra alternativ kan då vara att åka på en singelresa, en specialresa som arrangeras just för dig som är singelresenär.

En sak som är viktig att poängtera är att det inte nödvändigtvis betyder att någons civilstånd är singel, bara för att personen är singelresenär. En singelresenär kan helt enkelt vara någon som åker själv på en resa, men som är gift eller har en partner. Vissa resebolag som anordnar singelresor gör det alltså utan några försök till match-making eller garantier på fördelningen mellan män och kvinnor; det är helt enkelt ett resesätt som blir något mer ekonomiskt och som gör att man kan träffa nya vänner i sitt resesällskap. Det kan sägas vara en resa för den som reser ensam, men som inte vill vara ensam. Oftast ingår måltider och aktiviteter i resepaketet, vilket gör det till en social upplevelse.Singelresor 2

För den som ser resan som en möjlighet att träffa en ny partner finns dock även resebolag som arrangerar den typen av singelresor. På dessa resor finns det ofta en könsfördelningsgaranti, vilket innebär att arrangören ser till att hälften av deltagarna på resan är män, och hälften är kvinnor. Aktiviteterna brukar också vara inriktade på match-making. Exempel på aktiviteter på en singelresa med syftet att para ihop resenärerna är singelfester och speed-dating.

Singelresor finns av alla de slag, så fundera på om du vill ha en aktiv resa fylld av bergsvandring, segling, cykling och klättring, eller om du vill slappna av på en lugn solsemester på stranden innan du börjar leta efter din resa. Om inget av alternativen tilltalar dig, kanske du ska överväga ett sista alternativ – att resa själv. Det kan vara läskigt till en början, men de flesta tycker att det är berikande och stärkande när man väl har gjort det.

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es