Tillfällen när det underlättar att vara singel

Tillfällen när det underlättar att vara singel

Kina är ett av världens mest befolkade länder med 1,4 miljarder invånare. Bland dessa så är många singlar och de kommer att ha svårt att hitta en partner till följd av landets ettbarnspolitik. Då kinesiska familjer har föredragit att ha en son, har många flickebarn aborterats eller på andra sätt dödats. Detta har lett till en mycket obalanserad könsfördelning. Ungefär 30 miljoner heterosexuella män i Kina kommer ej att kunna hitta en kvinnlig partner, då det helt enkelt inte finns tillräckligt med kvinnor i landet. Med så många singlar så har en helt ny marknad öppnat som riktar sig till den som är singel.

Kinesiska singlar slår shoppingrekord

Vad som började som en rolig grej bland några studenter på universitetet i Nanjing år 1993, har utvecklats till att bli en av de viktigaste shoppingdagarna på året. Studenternas idé var att införa en speciell dag för singlar, då det kan tyckas orättvist att det finns en dag för par, Alla Hjärtans Dag, men inte någon för den som är singel. Datumet kom att bli den 11 november, detta då det är det datum som har flest ettor. Detta shoppingfenomen bland kinesiska singlar slår nya rekord varje år, när singlar över hela Kina köper presenter till sig själva, främst från olika e-handelsaffärer.

En växande medelklass

År 2015 sålde e-handelsjätten Ali Baba för hela 14,3 miljarder dollar under denna dag, vilket är mer än Black Friday och Cyber Monday tillsammans. Detta har gjort att den 11 november är den största e-handelsdagen i världen och varje år beräknas siffrorna för försäljning att stiga. Kina har en växande medelklass som gärna spenderar pengar på statusvaror som väskor, klockor och skor. Denna dag används för att belöna sig själv och visa att man är stolt över att vara singel. Förutom att shoppa över nätet så går de kinesiska singlarna även ut och festar för att fira att de är singlar.

Copyright © 2024. Powered by WordPress. Designed by myThem.es